Perkara Pelik Tapi Benar Berlaku Pada Malam Sekitar Konsert Akhir Gempak Superstar!

.
Nampak tak ape yang pelik dalam foto tu?? btw.. Tahniah! Elizad juara Gempak Superstar


Pelakon Elizad menepati ramalan penonton apabila dinobatkan sebagai juara Gempak Superstar yang bersiaran secara langsung di Pinewood, Johor Baharu, malam Ahad.

Elizad atau nama sebenarnya Siti Elizad Sharifudin, 32, menerima hadiah berupa wang tunai RM100,000 beserta trofi sumbangan Astro.

Naib juara pula jatuh kepada Sherry Ibrahim sekaligus membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM25,000 dan trofi.

Tempat ketiga dimiliki oleh Arja Lee manakala tempat keempat dirangkul oleh Soffi Jikan. Masing-masing membawa pulang wang tunai berjumlah RM15,000 dan RM10,000 beserta trofi.

Sementara itu, Nazim Othman terpaksa berpuas hati apabila namanya diumumkan sebagai pemenang tempat kelima dan membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM5,000 dan trofi.
Untuk konsert akhir ini, Sherry Ibrahim telah dipilih sebagai pemenang anugerah khas Terlajak Gempak Superstar yang diberikan oleh Datuk Aliff Shukri.

Hadiah disampaikan oleh Pengurus Saluran Astro Ria dan Ria HD, Raqim Ahmad.

Markah peserta diadili 50 peratus daripada juri tetap iaitu Ogy Datuk Ahmad Daud, Amy Mastura, dan Datuk Yusof Haslam selaku juri jemputan manakala 50 peratus lagi berdasarkan undian Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) penonton.

Konsert akhir Gempak Superstar disiarkan di Astro Ria (saluran 104), Ria HD (saluran 123), Astro Prima (saluran 105) dan Maya HD (saluran 135).

namun begitu sesuatu perkara tidak disangka adalah apabila  Hashtag Gempaksupertar menjadi trending hashtag diseluruh Malaysia walaupun dikatakan rancangan ini dikecam hebat oleh rata-rata rakyat malaysia yang mengatakan rancangan ini hampir kesemua pesertanya tidak boleh menyanyi,

namun begitu perkara tidak disangka kedua berlaku adalah apabila Elizad diumum kan sebagai juara. Kebanyakan peminat rancangan ini amat tidak berpuas hati kerana semamangnya Elizad tidak layak untuk menjadi juara.

Namun begitu ada sesetengah pihak mengatakan Elizad menjadi juara kerana kehebatannya melayan peminatnya melalui fansclub nya dia selalu meluang kan masa bersama peminatnya sekali gus meraih undian dari peminat setianya berbanding peserta lain

kehebatan nazim othman dalam mempersembahkan lagunya malam tadi juga menjadi sesuatu perkara yang tidak disangka kerana perubahan mendadak cara penyampaiannya juga menarik perhatian juri pada malam itu

0 Response to " Perkara Pelik Tapi Benar Berlaku Pada Malam Sekitar Konsert Akhir Gempak Superstar! "

Post a Comment